Prijeđite na glavni sadržaj

Promocija istraživačkih potencijala IRB-a u području istraživanja tumora

5.11.2009.
Promocija istraživačkih potencijala IRB-a u području istraživanja tumora

Ravnateljica Instituta 'Ruđer Bošković' dr. sc. Danica Ramljak otputovala je, na poziv dr. Susanne Radtke, voditeljice europskih programa američkog Nacionalnog instituta za rak u Bethesdi (National Cancer Institute), u dvodnevni posjet Bruxellesu kako bi se sastala s čelnim ljudima Europske organizacije za istraživanje i liječenje raka (European Organisation for Research and Treatment of Cancer), Međunarodnog instituta za biološke znanosti (International Life Sciences Institute) te Europske organizacije protiv raka (the European CanCer Organisation). Svrha ove posjete je promocija istraživačkih potencijala IRB-a u području istraživanja tumora te njegovog uspješnog uključivanja u mrežu vodećih europskih istraživačkih institucija koje vežu bazična s kliničkim istraživanjima.

EORTC je multinacionalna i multidisciplinarna organizacija čiji su glavni ciljevi razvoj, provođenje, koordinacija i stimulacija kliničkih istraživanja vezanih uz rak u Europi, te testiranje efektivnijih tradicionalnih metoda liječenja raka kao i razvoj novih lijekova i inovativnih pristupa. U mreži EORTC-a nalazi se preko 300 bolnica u 30 zemalja svijeta koje godišnje zaprime 5.000 novih pacijenata. Tijekom svoje posjete ravnateljica će se sastati s prof. Francoisom Meunierom, direktorom EORTC-a i dr. Stephane Lejeune, voditeljicom Ureda za odnose EORTC-a i Europske unije.

Drugog dana posjete dr. sc. Danica Ramljak sastat će se s g. Michelom Ballieom, direktorom ECCO-a te dr. Nicom van Belzenom, izvršnim direktorom Međunarodnog instituta za biološke znanosti (ILSI). Riječ je neprofitnoj međunarodnoj fondaciji koja je osnovana 1978. godine u Washingtonu (SAD) s ciljem unapređenja razumijevanja znanstvenih pitanja vezanih uz prehranu, sigurnost hrane, toksikologiju, procjenu rizika i okoliš.

Posebno je važno istaknuti da će ravnateljica posjetiti misiju Republike Hrvatske pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO) gdje će se sastati s g. Igorom Pokazom, veleposlanikom RH i šefom Misije pri NATO-u te bojnikom Igorom Karnjušem, višim vojnim savjetnikom, s kojima će razgovarati o mogućnostima i potencijalima IRB-a za suradnju na NATO projektima.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.