Prijeđite na glavni sadržaj

Prva Hrvatsko - Japanska radionica iz područja znanosti o materijalima

24.6.2009.

Temeljem Memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i Japana, u razdoblju od 29. - 30. lipnja 2009. na Institutu za fiziku u Zagrebu održat će se Croatian-Japanese Workshop on Advanced Materials Science. Radi se o prvoj zajedničkoj radionici u sklopu programa suradnje između Republike Hrvatske i Japana koju organiziraju Institut 'Ruđer Bošković' i Institut za fiziku, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), Japanske agencije za znanost i tehnologiju (JST) i Veleposlanstva Japana.

Na ovoj radionici istaknuti hrvatski i japanski znanstvenici prikazat će dosadašnja dostignuća svojih zemalja u području znanosti o materijalima te predstaviti glavne istraživačke pravce i interese koji bi mogli biti interesantni za buduće zajedničke projekte. Također, sudionici će dobiti sve potrebne informacije o postupku prijave projekata za novi program financiranja.

Memorandum o razumijevanju o Programu znanstvene suradnje između MZOŠ-a i JST-a sklopljen je u ožujku ove godine s ciljem pokretanja novog programa zajedničkog financiranja hrvatsko-japanskih znanstvenih projekata u području znanosti o materijalima. Potpisivanjem ovog MOU-a Republika Hrvatska uvrštena je u krug od svega 18 zemalja s kojima Japan ima stratešku znanstvenu suradnju na ovoj razini. U okviru programa godišnje će se financirati do tri projekta u trajanju od tri godine, a programski ciklus traje pet godina. Više na http://cro-jap-workshop.ifs.hr

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.