Prijeđite na glavni sadržaj

Prva zajednička radionica IRB-a i Končara

22.10.2009.
Prva zajednička radionica IRB-a i Končara

Danas je u prostorijama Končar - Elektroindustrije d.d. u Zagrebu, na inicijativu ravnateljice IRB-a dr. sc. Danice Ramljak i predsjednika Uprave Končar - Elektroindustrije Darinka Bage, po prvi put održana zajednička radionica Instituta 'Ruđer Bošković' i Končara s ciljem definiranja zajedničkih programa znanstvenih i razvojnih istraživanja u područjima od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Zajednička radionica predstavlja nastavak inicijative pokrenute na radnom sastanku čelnih ljudi Končara i IRB-a održanom u srpnju ove godine. U prvom dijelu današnje radionice sudionici su se fokusirali na zajedničke programe u području iskorištavanja energije sunca, razvoja različitih vrsta senzora, obrade materijala te primjene računalnih i informatičkih tehnologija, dok je drugi dio radionice bio posvećen prezentacijama različitih istraživanja u području kvantne informatike, nanotehnologije te proizvodnji biovodika.

Održavanju radionice prethodio je sastanak koordinatora suradnje dviju organizacija, dr. sc. Milka Jakšića pred IRB-om i dr. sc. Miroslava Poljaka pred Končarom, koji su uz pomoć svojih suradnika izvršili selekciju programa predstavljenih na radionici.

Ovakve radionice, između čelne znanstvenoistraživačke institucije i jedne od vodećih gospodarskih tvrtki u RH, predstavljaju nužan početak ostvarivanja suradnje u području visokih tehnologija, neophodno potrebnih za unapređenje hrvatskog gospodarstva i usmjeravanje znanstvenoistraživačkog rada u Hrvatskoj prema temama potrebnim hrvatskom društvu.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.