Prijeđite na glavni sadržaj

REVIGO - novi web servis za biologe i biomedicinare

3.10.2011.
REVIGO - novi web servis za biologe i biomedicinare

Na Zavodu za elektroniku Instituta Ruđer Bošković razvijen je bioinformatički web servis "REVIGO" namjenjen istraživačima u biologiji i biomedicini čiji rezultati se opisuju Gene Ontology (GO) kategorijama.

Ovaj znanstveni WEB – servis u zadnjih je mjesec dana premašio brojku od 1000 korisnika diljem svijeta, primarno znanstvenika iz područja bioinformatike odnosno molekularne biologije, pristiglih kroz suradnje i integraciju sa web servisima na sveučilištima u Tel Avivu, Princetonu i Pekingu. Servis je razvijen u okviru projekta informacijske tehnologije (iProjekt) MZOŠ-a, a njegove mogućnosti opisane su u radu nedavno objavljenom u časopisu PLoS ONE.

Liste GO kategorija su često dugačke i nepregledne, a REVIGO ih može skratiti izbacivanjem redundantnih rezultata, i nakon toga vizualizirati u interaktivnim grafovima zasnovanim na mjerama tzv. semantičke sličnosti rezultata. Time se olakšava interpretacija ishoda bioloških eksperimenata. Servisu možete pristupiti ovdje.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.