Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđerovim znanstvenicima dodijeljene Državne nagrade za znanost

2.7.2009.
Ruđerovim znanstvenicima dodijeljene Državne nagrade za znanost

Znanstvenicima Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Zvonimiru Maksiću, dr. sc. Anti Graovcu, dr. sc. Neli Pivac i dr. sc. Ivici Koprivi dodijeljene su državne nagrade za znanost za 2008. godinu. Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2008. godinu donio je Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost na sjednici održanoj 1. srpnja 2009. godine u Hrvatskome saboru.

U četiri kategorije, dodijeljeno je ukupno 30 znanstvenih nagrada. Ruđerovi znanstvenici nagrađeni su u dvije kategorije. U kategoriji za životno djelo u području prirodnih znanosti nagrađen je prof. dr. sc. Zvonimir Maksić, zaslužni znanstvenik IRB-a, dok su u kategoriji godišnje državne nagrade za znanost nagrađeni prof. dr. sc. Ante Graovac, znanstveni savjetnik u Centru za NMR, za značajno znanstveno dostignuće u području prirodnih znanosti, dr. sc. Nela Pivac, znanstvena savjetnica u Zavodu za molekularnu medicinu, za značajno znanstveno dostignuće u području biomedicinskih znanosti i to za istraživanja molekularne podloge i liječenja psihijatrijskih poremećaja, te dr. sc. Ivica Kopriva, znanstveni savjetnik u Zavodu za laserska i atomska istraživanja i razvoj, za znanstvena ostvarenja u području tehničkih znanosti.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci te predstavlja najviše priznanje koje se dodjeljuje hrvatskim znanstvenicima.Čestitamo našim znanstvenicima!

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.