Prijeđite na glavni sadržaj

Sara Šariri nagrađena za svoj projekt u sklopu programa Erasmus+

26.4.2023.
Sara Šariri nagrađena za svoj projekt u sklopu programa Erasmus+

Doktorandica Sara Šariri s Instituta Ruđer Bošković (IRB) osvojila je nagradu u sklopu Erasmus+ programa Young Climate Professionals koji su organizirali THE CIVICS Innovation Hub, Sofia Platform iz Bugarske i Zaklada Znanje na djelu iz Hrvatske.

Njezin projekt 'Understanding microplastics in our waters' odabran je kao jedan od tri pobjednička projekta na završnoj radionici u Berlinu.

Cilj projekta je podići svijest zajednice o učincima mikroplastike na okoliš i pokrenuti suradnju između učenika zagrebačkih srednjih škola i znanstvenika IRB-a koji će ih poučavati o uzorkovanju i analizi mikroplastike iz vode.

''Na ovaj način ćemo u sklopu projekta provesti edukaciju javnosti, ali i prikupiti vrijedne podatke u urbanim središtima koji će nam pomoći u daljnjem istraživanju utjecaja mikroplastike na okoliš,'' rekla je Sara Šariri.

Sara Šariri doktorandica je u Laboratoriju za biološke učinke metala gdje se pod mentorstvom dr. sc.  Vlatke Filipović Marijić bavi istraživanjima bioloških odgovora organizama na kemijske čimbenike vode, a s ciljem sprječavanja utjecaj zagađenja na osjetljive krške vodotoke. Sarin projekt odabran je među brojnim radovima talentiranih mladih profesionalaca iz cijele Europe.

Erasmus+ program pruža prilike mladim profesionalcima za suradnju i razvoj inovativnih rješenja kako bi pridonijeli rješavanju različitih izazova u području okoliša.

Cilj programa je osnažiti i podržati mlade stručnjake da postanu učinkoviti lideri u borbi protiv klimatskih promjena pružajući im potrebne vještine, znanje i okruženje za uspjeh.

Program će u budućnosti nastaviti pomagati mnogim talentiranim mladim stručnjacima da razviju svoje projekte i ostvare pozitivan utjecaj na svoje lokalne zajednice.

Institut Ruđer Bošković čestita Sari, na zasluženoj pobjedi. Radujemo se vidjeti pozitivan utjecaj Sarinog projekta na zajednicu.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.