Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđerovci u Erasmus+ projektu

29.10.2019.
Ruđerovci u Erasmus+ projektu

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) nedavno su za učenike zagrebačke XV. gimnazije, te učenike srednjih škola iz Velike Britanije, Njemačke i Rumunjske održali radionice u sklopu Erasmus+ projekta 'The Magic of Water'. 

Erasmus+ je program EU-a za obrazovanje, usavršavanje i mlade u Europi, u kojem je objedinjeno sedam prethodnih EU programa pa se prilike nude različitim pojedincima i organizacijama, posebice učenicima i studentima, jer proračun programa omogućava studiranje, osposobljavanje i stjecanje iskustva u inozemstvu za, procjenjuje se - više od 4 milijuna Europljana.

Kroz međunarodni projekt 'The Magic of Water' u kojem učenici zagrebačkog MIOC-a sudjeluju zajedno s kolegama iz Velike Britanije, Njemačke i Rumunjske, učenici u suradnji s profesorima i mentorima analiziraju vodu te istražuju njezin potencijal kao osnovnog elementa u prirodi, kao izvora energije, te kao trgovačku rutu.

Kroz različite aktivnosti kroz godinu učenici istražuju, obrađuju i analiziraju podatke te tijekom projektnih tjedana u jesen i proljeće, svaki put u drugoj zemlji, prezentiraju svoje radove i tako stječu kompetencije važne za život, između ostaloga - i mobilnosti.

Znanstvenici IRB-a su za pedesetak učenika pripremili tri zanimljive radionice vezane uz teme istraživanja voda. Vlatka Filipović Marijić, Damir Valić, Zuzana Redžović i Tomislav Kralj pripremili su radionicu o zagađenju voda i njihovoj zaštiti.

Nadica Ivošević DeNardis, Tea Mišić Radić, Nives Novosel i Andrea Čačković uvele su učenike u tajni svijet fitoplaktona, dok su Željka Fiket i Maja Ivanić učenicima predstavile geokemiju prirodnih voda.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.