Prijeđite na glavni sadržaj

Sedmo u seriji predavanja The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

15.11.2011.
Sedmo u seriji predavanja The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

Nj. E. Shen Zhifei

Pozivamo vas na predavanje veleposlanika NR Kine, Nj.E. Shena Zhifeia pod naslovom “Scientific Innovation is the Only Way to Realize Sustainable Development” koje će se održati u srijedu 23.11.2011. godine u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, s početkom u 16:00 sati.

Kina je na putu da do 2013. godine pretekne SAD u znanstvenom „outputu“, zaključak je to velike studije koja je provedena od strane Royal Society, Nacionalne akademije za znanost Velike Britanije. Dok je još 2006. godine SAD publicirao čak 10 puta više znanstvenih radova od Kine do 2008. godine ta se razlika smanjila za 8 puta. Zemlja iz koje su proizašli izumi poput kompasa, baruta i tiska sprema se za važan povratak na globalnu znanstvenu scenu.

Kako je Kina u kratkom vremenu nakon SAD-a postala najveći svjetski proizvođač znanja? Kakav je znanstveni sustav Kine? Što je utjecalo na značajno povećanje znanstvene produktivnosti? Kako izgleda kineska inovacijska politika i strategija? Kako Kina surađuje sa zemljama EU-a, a kakvu suradnju ima s RH?

Veleposlanik će održati predavanje u okviru ciklusa The Embassy Series Sponsored by the Ruđer Bošković Institute, koji je pokrenut u svrhu razmjene ideja te poboljšanja suradnje između Hrvatske i zemalja kojima su znanost i obrazovanje osnova za razvoj visokih tehnologija kao pokretača gospodarskog napretka modernih društava.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.