Prijeđite na glavni sadržaj

Svečano dodijeljene Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

21.12.2010.
Svečano dodijeljene Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

Jučer je na Institutu Ruđer Bošković održana svečana dodjela Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a. Nagradu je dobilo gotovo pedeset djelatnika za: znanstvene radove s visokim impakt faktorom, dobivanje međunarodnih ili domaćih projekata s iznosom većim od 500.000 kuna, projekte od iznimne važnosti za IRB, međunarodne patente i nagrade za znanstveni rad uključujući i državne nagrade za znanost. Nagrade su uručili ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs i ravnateljica IRB-a dr. sc. Danica Ramljak. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo kojemu je uručena Godišnja nagrada zbog nedavnog iznimnog uspjeha i objave znanstvenog rada na naslovnici najprestižnijeg znanstvenog časopisa Nature.

Svečanosti su nazočili predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora dr. sc. Petar Selem, nedavno izabrani novi predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonimir Kusić, državna tajnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Ivana Mrkonjić, direktorica kompanijskih komunikacija Ericsson Nikola Tesla gđa. Snježana Bahtijari, predsjednik Upravnog vijeća IRB-a prof. dr. Slavko Krajcar, član Kuratorija IRB-a akademik Slaven Barišić, predstavnici Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ gđa. Alessia Pozzi i prof. dr. Kristijan Vlahoviček kao i brojni uglednici iz gospodarskog, akademskog i javnog života.

Novo uspostavljenom Godišnjom nagradom ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a, koja je dio strategije izravnog poticanja izvrsnosti, želi se povećati prepoznatljivost izvrsnih znanstvenika, te ih potaknuti na daljnji znanstveni rad i usavršavanje u sklopu Instituta Ruđer Bošković, stožerne institucije u području prirodnih znanosti u Republici Hrvatskoj. Nadalje, namjera nagrade je poticanje kreativnosti i inovativnosti te, dugoročno gledano, stvaranje djelotvornog i poticajnog znanstvenog sustava koji će stimulirati konkurentnost i počivati na najsposobnijim znanstvenicima. Također, namjera je potaknuti znanstvenike na veći angažman u području znanstvenog poduzetništva, komercijalizacije i uključivanja u tržište znanja.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.