Prijeđite na glavni sadržaj

Terry Fox Run trinaestu godinu zaredom na Jarunu

17.9.2012.
Terry Fox Run trinaestu godinu zaredom na Jarunu

Humanitarna trka Terry Fox Run održat će se u nedjelju 23. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun.

Svrha ove akcije, koja se već trinaestu godinu zaredom održava u našoj zemlji, je prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti.

Dio prikupljenog iznosa donirat će se Laboratoriju za nasljedni rak Instituta Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje molekularnih mehanizama nastanka raka dojke, dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje dva neinvazivna monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

Utrku organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Regent Esplanade Zagreb te agencijom Media Val.

Prigodan program počinje u 14 sati, a start trke je u 16 sati.

Trci će, kao i ranijih godina, prethoditi tradicionalna prodaja majica s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a održat će se u subotu 15. rujna od 12 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici. Majice također možete naručiti i na Institutu Ruđer Bošković u suterenu 5. krila soba 002B u Laboratoriju za nasljedni rak.

U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla u nedjelju 23. rujna ili već danas doniranjem simboličnog novčanog iznosa od 3 (iz fiksne mreže), odnosno 4 kune (iz mobilne mreže) pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.

Trka Terry Fox Run u proteklih je 12 godina u Hrvatskoj okupila više od 50.000 sudionika, a prikupljeno je i donirano više od 4 milijuna kuna.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.