Prijeđite na glavni sadržaj

U Rovinju je započeo najveći europski simpozij iz područja biologije mora

13.9.2011.
U Rovinju je započeo najveći europski simpozij iz područja biologije mora

U organizaciji Centra za istraživanje mora (CIM) Instituta Ruđer Bošković (IRB) jučer je svečano otvoren 46 po redu najveći europski simpozij istraživača iz područja biologije mora – EMBS.

Ovo je drugi put da se jedan od najvažnijih simpozija iz područja morske biologije održava u Rovinju i to 40 godina kasnije, u vrijeme kad Institut obilježava dvije vrlo važne obljetnice: 120 godina tradicije u istraživanju mora u Rovinju i 300. godišnjicu rođenja Ruđera Boškovića.

U pet dana trajanja simpozija, od 12. do 16. rujna, više od 100 istraživača aktivno će raditi na rješenjima koja će omogućiti unaprijeđivanje područja biologije mora i na poticanju svijesti o nužnosti pravilnog upravljanja morima i obalama. Obje ove teme vrlo su aktualne u politici Europske Unije koja je izdala nekoliko inicijativa i direktiva o zaštiti mora i morskih raznolikosti, a s obzirom na skoro pridruživanje Hrvatske u članstvo EU cilj je što više sudjelovati u implementaciji propisanih direktiva.

Simpozij su sinoć svečano otvorili: dr. Frid Chris, predsjednik EMBS-a, g. Valerio Drandić, izaslanik Istarskog župana, dr. Danica Ramljak, ravnateljica IRB-a i dr. Nenad Smodlaka, voditelj CIM-a Rovinj.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.