Prijeđite na glavni sadržaj

Zajednički hrvatsko-izraelski projekt

20.1.2009.

Na temelju Provedbenog programa suradnje u području znanosti i tehnologije između hrvatskog MZOŠ-a i Ministarstva znanosti, kulture i športa Države Izrael, u okviru zajedničkog hrvatsko-izraelskog Fonda za financiranje znanstveno-tehnološke suradnje, Hrvatsko-Izraelski projekt 'Molekularna dinamika S-Adenozilhomocistein hidrolaze (SAHH) i uloga u regulaciji genske ekspresije, pod vodstvom znanstvenika dr. Olivera Vugreka i dr. Yarona Shav-Tala (Bar-Ilan Sveučilište), odabran je među 47 prijavljenih projekata za financiranje u iznosu od 50.000 američkih dolara godišnje u trajanju od dvije godine.

Strateški ciljevi projekta su: istraživanje metilacijske biljege na staničnoj DNK tijekom staničnog ciklusa i diobe u kontekstu bolesti SAHH deficijencije; analiza promjena u kromatinskim modifikacijama koristeći metilacijsko-specifične DNK mikročipove; identifikacija novih epigenetskih biljega važne za regulaciju genske ekspresije; dizajn i konstrukcija vlastitih DNK i protein mikročipova za istraživanje metilacijskih procesa; karakterizacija sub-stanične lokalizacije i dinamike SAHH proteina; karakterizacija stanične distribucije i dinamike mutiranih oblika SAHH proteina te karakterizacija promjene staničnih procesa kod SAHH deficijencije u pogledu na biološku metilaciju.

Zajednički hrvatsko-izraelski projekt

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.