Prijeđite na glavni sadržaj

Završena radionica ESIR

5.10.2015.
Završena radionica ESIR

European Society of Isotope Research (ESIR) Workshop XIII je održan u Zadru od 20. do 24. rujna u organizaciji IRB-a i Sveučilišta u Zadru.

ESIR udruženje osnovano je 1990. u Poljskoj i od tada se redovito svake dvije godine održavaju ESIR sastanci gdje se nastoji privući što više mladih znanstvenika.

Ove godine ESIR Workshop je prvi puta organiziran u Hrvatskoj, u organizaciji Laboratorija za mjerenje niskih radioaktivnosti i Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru.

Na ESIR Workshop XIII prezentirana su najnovija istraživanja iz područja primjene prirodnih izotopa, radioaktivnih i stabilnih, u istraživanju geokemijskih procesa, geologije i hidrogeologije, paleoklimatologije, istraživanju okoliša i ekologije, te razvoju novih metoda i instrumentalne tehnike.

Posebna sekcija bila je posvećena istraživanju Dinarskog krša u Hrvatskoj, gdje su izotopne metode našle svoju značajnu primjenu. Također je bio organiziran Scientific field trip u Modrič špilju, gdje su neki od sudionika mogli doživjeti svoja prva speleološka iskustva.

Na Skupu je sudjelovalo 75 sudionika iz 16 zemalja. Sudionici ESIR XIII Workshop izrazili su posebno zadovoljstvo organizacijom skupa te mjestom održavanja. Na godišnjoj skupštini ESIRa odlučeno je da se ESIR Workshop XIV održi u Rumunjskoj 2017.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.