Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstveni četvrtak: "Evolucija"

11.4.2012.
Znanstveni četvrtak: "Evolucija"

Pozivamo vas na predavanje Petre Kolarević pod naslovom "Evolucija" koje će održati 19. travnja 2012. u 18 sati u predavaonici III. krila.

Život na Zemlji pojavio se prije gotovo 3,7 milijardi godina u obliku jednostavnog jednostaničnog organizma. Iz tog se zajedničkog pretka dugoročnom specijacijom razvilo danas poznato bogatstvo živog svijeta.

Sam nastanak života i vrsta te njihovo izumiranje samo su neka od pitanja koja su dugi niz godina zaokupljala znanstvenike i dovodila do značajnih otkrića, od Darwinove teorije prirodne selekcije do Kimurine teorije neutralne evolucije i genetičkog drifta, ali ta otkrića nisu imala veliki utjecaj samo na klasičnu biologiju, već i na društvo.

Predavanje se održava u sklopu ciklusa znanstveno-popularnih predavanja "Znanstveni četvrtak" koja zajedno organiziraju Institut Ruđer Bošković i CFI Croatia s ciljem približavanja znanosti građanima.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.