Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstvenici IRB-a objavili rad u časopisu GENETICS

10.5.2010.
Znanstvenici IRB-a objavili rad u časopisu GENETICS

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković Fran Supek i dr. sc. Tomislav Šmuc iz Grupe za računalnu biologiju i bioinformatiku Zavoda za elektroniku objavili su rad pod naslovom On Relevance of Codon Usage to Expression of Synthetic and Natural Genes in Escherichia coli u časopisu GENETICS kojeg objavljuje Genetics Society of America.

U publikaciji, Supek i dr. Šmuc kritički se osvrću na rad objavljen 2009. godine u časopisu Science u kojem je izmjerena razina ekspresije u biblioteci varijanti zelenog flourescentnog proteina (GFP) koje su se razlikovale samo u "tihim mjestima" u genu. Autori navedenog rada došli su do iznenađujućeg zaključka kako upotreba kodona (codon bias) nije utjecala na količinu proizvedenog proteina. Supek i dr. Šmuc statistički su obradili ista mjerenja metodama nelinearne regresije (stabla odlučivanja i metoda potpornih vektora) kako bi pokazali da upotreba kodona ipak igra značajnu ulogu u istom eksperimentu i time potvrdili važnost utjecaja faze elongacije na dinamiku translacije mRNA u proteinski produkt.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.