Prijeđite na glavni sadržaj

Pravilnici

Statut IRB-a (2024)  (1 MB)

Ovim Statutom uređuju se status, naziv, sjedište, djelatnost, pečat, ustroj, tijela, sastav, djelokrug i ovlasti pojedinih tijela, kriteriji za izbor i postupak izbora na slobodno
znanstveno, suradničko i stručno radno mjesto, postupak izbora na više radno mjesto znanstvenika, kriteriji i postupak reizbora znanstvenika, počasni naslov znanstvenik
emeritus, sudjelovanje u procesu visokog obrazovanja i druga pitanja važna za obavljanje djelatnosti i poslovanje Instituta Ruđer Bošković.

Statut IRB-a (2015)  (531 kB)

Ovim Statutom uređuju se status, naziv, sjedište, djelatnost, pečat, ustroj, tijela, ovlasti i način odlučivanja pojedinih tijela, uvjeti i postupak izbora u znanstvena, suradnička i stručna zvanja i na radna mjesta, počasno zvanje, sudjelovanje u procesu visokog obrazovanja i druga pitanja važna za obavljanje djelatnosti i poslovanje Instituta Ruđer Bošković

Pravilnik o donacijama  (914 kB)

Ovim Pravilnikom propisuju se definicije, načela, postupak doniranja i raspodjela financijskih sredstava doniranih Institutu Ruđer Bošković.

Pravilnik o upravljanju prostorom  (626 kB)

Ovim Pravilnikom o upravljanju prostorom uređuje se na koji način se upravlja prostorom na Institutu Ruđer Bošković i to: smjernice i prioriteti za dodjelu prostora, postupak za dodjelu prostora te druga pitanja koja se tiču prostora.

Pravilnik o zaštiti od požara  (11 MB)

Ovim Pravilnikom razrađuju se pojedine odredbe Zakona o zaštiti od požara, propisa donesenih na temelju Zakona, kao i propisi čijim se pojedinim odredbama uređuju pitanja od značaja za sprečavanje požara i drugih nesreća te gubitak ili oštećenje sredstava rada, te zaštita zdravlja i života ljudi, života i zdravlja trećih osoba i imovine Instituta.

Pravilnik o intelektualnom vlasništvu  (459 kB)

Ovaj Pravilnik izrađen je sa svrhom upoznavanja djelatnika Instituta s pravilima i praksom koja će se primjenjivati kada se pojavi potreba za zaštitom intelektualnog vlasništva Instituta.

Pravilnik o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu  (3 MB)

Ovim Pravilnikom o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu uređuju se uvjeti i postupak za isplatu uvećane plaće putem dodatka za uspješnost na radu i dodatka na plaću iz sredstava vlastitih prihoda ili prihoda ostvarenih kroz nacionalne ili međunarodne projekte ugovorene po posebnim uvjetima te postupak određivanja prekovremenog rada na Institutu Ruđer Bošković.

Pravilnik o sponzorstvima  (899 kB)

Ovim Pravilnikom propisuju su definicije, načela i postupak prijave znanstvenih ili stručnih skupova, radionica, događanja vezanih uz popularizaciju znanosti ili sličnih projekata koje organizira ili suorganizira Institut Ruđer Bošković, a koji se provode pomoću potpore sponzora i/ili drugih pratećih izvora, kao i raspodjela sredstava preostalih nakon provedbe takvih projekata.

Pravilnik o načinu korištenja vlastitih prihoda  (1 MB)

Ovim Pravilnikom utvrđuje se način korištenja i raspodjela vlastitih prihoda koje Institut Ruđer Bošković ostvaruje na tržištu od obavljanja poslova vlastite djelatnosti.

Pravilnik o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i imenovanju povjerljive osobe  (751 kB)

Ovim Pravilnikom se uređuje postupak unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti na Institutu Ruđer Bošković.

Pravilnik o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje znanstvene djelatnosti u 2023. godini  (592 kB)

Pravilnik o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje znanstvene djelatnosti u 2023. godini (1)

Pravilnik o vanjskim suradnicima  (592 kB)

Ovim Pravilnikom uređuje se status vanjskih suradnika, njihova prava i obveze te mogućnost korištenja prostora, resursa i naziva IRB-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.