Prijeđite na glavni sadržaj

Centru za znanstvene informacije IRB-a uručeno priznanje ''Knjižnica godine"

14.11.2023.
Centru za znanstvene informacije IRB-a uručeno priznanje ''Knjižnica godine"

Centru za znanstvene informacije (CZI) Instituta Ruđer Bošković (IRB) uručeno je priznanje ''Knjižnica godine" na svečanoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva održanoj u ponedjeljak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ovo priznanje vrijedna je potvrda višedesetljetnog rada i predanosti Centra u unapređenju knjižničarske struke, usluga i informacijskih servisa, čime Centar doprinosi hrvatskoj i međunarodnoj znanstveno-akademskoj zajednici.
Centar za znanstvene informacije IRB-a osnovan je 1950. godine i već sedam desetljeća obnaša važnu dužnost u podršci znanstvenicima IRB-a u raznim aktivnostima, uključujući osiguranje dostupnosti znanstvenih informacija, organizaciju informacija te razvoj raznih informacijskih sustava.

Posebno se ističe uloga Centra u promicanju otvorene znanosti na institucijskoj i nacionalnoj razini, kroz izgradnju infrastrukture poput institucijskog repozitorija FULIR, repozitorija istraživačkih podataka FULIR Data, usluge pohrane podataka u oblaku 'moj oblak', sudjelovanje u izgradnji nacionalne infrastrukture za uspostavu digitalnih repozitorija - Dabar, Portala hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak, kao i kroz edukaciju i podršku znanstvenicima u implementaciji otvorene znanosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.