Prijeđite na glavni sadržaj

Hrvatska je ključan partner u jednom od najvećih energetskih projekata današnjice

23.9.2022.
Hrvatska je ključan partner u jednom od najvećih energetskih projekata današnjice

Hrvatska je ravnopravni partner u jednom od najvećih energetskih projekta današnjice, potvrdilo je skoro tisuću znanstvenika, stručnjaka i predstavnika industrija iz Europske unije, Velike Britanije, Kine, Japana, Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, okupljenih u Dubrovniku u sklopu 32. Simpozija o fuzijskoj tehnologiji (SOFT 2022). Riječ je o jednom od najprestižnijih događanja u ovom području istraživanja u Europi, kojeg je u Hrvatsku doveo Institut Ruđer Bošković (IRB), a koji je danas uspješno završio u Dubrovniku .
''Iznimno sam ponosan jer smo uspjeli u Dubrovnik dovesti svjetske fuzijske znanstvenike i stručnjake, direktore ključnih organizacija, poput Europske agencije za fuziju, predstavnike Europske komisije i Europske zajednice za atomsku energiju (EURATOM), te čak 50 sudionika u sklopu industrijskog dana. Jasno smo pokazali da se Hrvatska pozicionirala uz rame naprednih zemalja kad su fuzijska istraživanja u pitanju'' rekao je na današnjem zatvaranju konferencije dr. sc. Tonči Tadić, predsjednik međunarodnog organizacijskog odbora konferencije SOFT 2022 s IRB-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.