Prijeđite na glavni sadržaj

Inovacije u hrani i patentne prijave rezultat su projekta IRB-a i Belupa

8.12.2023.
Inovacije u hrani i patentne prijave rezultat su projekta IRB-a i Belupa

Inovativne formulacije kliničke prehrane za onkološke bolesnike i dijabetičare, dvije patentne prijave, zapošljavanje i edukacija mladih istraživača te pokretanje nutricionističkog savjetovališta, rezultati su trogodišnjeg istraživačko-razvojnog projekta ''Razvoj inovativnih formulacija kliničke prehrane'' koje su danas na Institutu Ruđer Bošković (IRB) predstavili stručni timovi IRB-a i tvrtke Belupo.

Projekt je dodijeljen Institut Ruđer Bošković 2020. godine. Na IRB-u je okupio multidisciplinarni tim iz čak osam laboratorija koji su u partnerstvu s nutricionističkim i farmaceutskim stručnjacima iz Belupa radili na razvoju inovacija u kliničkoj prehrani. Projekt je vrijedan oko milijun eura, od čega je 810 tisuća eura osigurano u okviru poziva ''Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije'' u okviru Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

U sklopu završne konferencije, uvodne govore održali su ravnatelj IRB-a dr. sc. David M. Smith i predsjednik uprave Belupa dr. sc. Hrvoje Čeović, a rezultate projekta predstavili su voditeljica projekta dr. sc. Marijeta Kralj, koordinatorica projektnog tima Belupa dr. sc. Lenkica Penava i dr. sc. Ivanka Jerić, koordinatorica projektnog tima IRB-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.