Prijeđite na glavni sadržaj

Komemorativni skup u spomen prof. dr. Branku Součeku

Prije više od pola stoljeća, na zagrebačkom Institutu Ruđer Bošković napravljeno je prvo digitalno hrvatsko računalo. Osmislio ga je i izgradio tada mladi znanstvenik Branko Souček, danas priznati i cijenjeni doajen svjetske i hrvatske računalne znanosti. U prosincu prošle godine oprostili smo se s Prof. Součekom koji nas je napustio u 84. godini života. Profesor Souček kao veliki znanstvenik,  vizionar, humanist  i prijatelj  ostati će u trajnom sjećanju uz zahvalu i poštovanje!

Na Institutu Ruđer Bošković 10. veljače 2015.  s početkom u 11 sati u dvorani III. krila održava se Komemorativni skup u spomen prof. dr. sc. Branku Součeku, članu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, znanstvenom savjetniku Instituta Ruđer Bošković i Brookhaven National Laboratory (BNL), Long Island, New York, redovitom profesoru Zagrebačkog sveučilišta (FER i PMF) te profesoru na Sveučilištu Arizona u Tucsonu.

U program se uključuju, osim uglednih znanstvenika, i svjedoci vremena, prijatelji i kolege profesora Součeka iz Zagreba, New Yorka i Berlina.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću odate počast prof. Součeku!

Komemorativni skup u spomen prof. dr. Branku Součeku

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.