Prijeđite na glavni sadržaj

Daniel D. Gajski dobio nagradu za životno djelo

21.4.2010.

European Design and Automation Association (EDAA) za 2010. g nagradu za životno djelo dodijelila je hrvatskom znanstveniku Danielu D. Gajskom.

Nagradu za životno djelo EDAA dodjeljuje pojedincima koji su tijekom svog života izuzetno doprinijeli području elektroničkog dizajna, automatizacije i testiranja elektroničkih sustava.

Prijašnji primatelji su bili Kurt Antreich (2003), Hugo de Man (2004), Jochen Jess (2005), Robert Brayton (2006), Tom W. Williams (2007), Ernest S. KUH (2008) i Jan RABAEY M. (2009).

Daniel D. Gajski je diplomirao i magistrirao na području električnog inženjerstva na Sveučilištu u Zagrebu, a 1974. je doktorirao na Sveučilištu Pennsylvania. Nakon 10 godina radnog iskustva s digitalnim sklopovima , super-računalima i VLSI dizajnom, proveo je 10 godina na akademiji u Odjelu za računalne znanosti Sveučilišta Illinois. Trenutno, Gajski je redoviti profesor na Odjelu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta California. Osim toga, predstojnik je Henry Samueli Endowed Chair-a u dizajnu računalnih sustava te je direktor Centra za ugradbene računalne sustave.

Daniel D. Gajski dobio nagradu za životno djelo

Daniel D. Gajski

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.