Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Godina dana rada na uspostavi Hrvatskog centra kompetencija za računarstvo visokih performansi

21.10.2021.

Projekt „National Competence Centres in the Framework of EuroHPC“ - EuroCC, u okviru kojeg se uspostavlja Hrvatski centar kompetencija za računarstvo visokih performansi, obilježio je prvu godinu rada na uspostavi mreže nacionalnih centara kompetencija za računarstvo visokih performansi u 33 države članice Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU).

EuroCC bilten (Rujan)

29.9.2021.

Flamanski centar za superračunala (VSC) 7. listopada organizira prvu VSC sjednicu. Tema će biti AI i HPC. Prikazana su dva slučaja uporabe: Kurt De Grave of Flanders Make o AI i prerađivačkoj industriji, Michael Sluydts iz ePotentia o AI i istraživanju materijala. Kenneth Hoste iz VSC/UGenta govorit će o umjetnoj inteligenciji i grafičkim procesorima.

„Nways to GPU Programming“ Bootcamp – otvorene prijave

16.9.2021.

„Nways to GPU Programming” Bootcamp virtualna je dvodnevna radionica osmišljena s ciljem educiranja sudionika o različitim modelima GPU programiranja. Sudionici će moći birati onaj model GPU programiranja koji u najboljoj mjeri odgovara potrebama za izvođenje njihovih znanstvenih kodova i programa na GPU-ima.

Prvo EuroHPC superračunalo Vega otvoreno za pristup

22.7.2021.

Hrvatskoj akademskoj zajednici dostupni su novi resursi za računarstvo visokih performansi: otvoren je poziv za pristup prvom EuroHPC superračunalu Vega

Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (AMOTS)

1.7.2021.

U sklopu FF4euroHPC-a, europske inicijative koja želi malim i srednjim poduzećima olakšati pristup računalima visokih performansi (HPC) i povezanim tehnologijama, odobrena su financijska sredstva za eksperimnet "Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (AMOTS)". Nositelj AMOTS eksperimenta je Mikrotvornica, domaća firma specijalizirana za izradu prototipa i manjih proizvodnih serija pomoću 3D printera, koja će eksperiment realizirati uz suradnju s Institutom Ruđer Bošković i Centrom za informatiku i računarstvo te riječkom tvrtkom Yotta Advanced Computing od kojih će dobiti iskustvo i stručnu podršku u primjeni HPC tehnologija za uspješnu izvedbu projekta.

EUROCC bilten (Ožujak)

30.3.2021.

Dobrodošli u prvo izdanje našeg EuroCC biltena! Ovdje ćete pronaći novosti o sustavima, događajima i još mnogo toga - izravno od Nacionalnih centara za kompetencije u računarstvu visokih performansi (NCC-ovi za HPC).

2021 IEEE Smart World Congress

11.10.2020.

Stitching Smart Everything into Smart Life
The smart world is set to enhance everyday things with abilities of sensation, communication, computation and intelligence so that many tasks and processes could be simplified, efficient, and enjoyable. It consists of numerous "smart things" that can be endowed with different levels/forms of intelligence and be connected together for a network level of intelligence. At the same time, the fairness and ethics in utilizing such an intelligence is of extreme importance. Research on ubiquitous and trustworthy smart world is an emerging research field covering many interdisciplinary areas that benefits humanity and will have significant societal impacts.

Ministrica Divjak i prof. Skala su dobitnici Kristalnog globusa

5.5.2020.

Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) su uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.

Prof. Skala izabran za redovitog člana iz inozemstva Mađarske akademije znanosti

18.6.2019.

Na 191. Izbornoj skupštini Mađarske akademije znanosti prof. Skala izabran je za redovitog člana iz inozemstva u razredu za Tehničke znanosti.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.