Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Otvorene prijave - Blockchain Partnerstvo Hrvatske (BPH) - osnivački sastanak 13.4. u 11 sati

12.4.2022.

U digitalizaciji nailazeće tehnologije distribuirani sustavi i sigurni servisi vode prema pametnoj industriji (Smart Industry). U tom pogledu Blockchain tehnologija ima istaknuto mjesto otvaranjem novih mogućnosti i značajki. S tim u svezi BPH inicijativa želi stvoriti simbiozu i sinergiju svih dionika kako bi što brže i učinkovitije ostvarili priključivanje novim digitalnim ekosustavima. Osnivanjem BPH želi se zajedništvom ostvariti iskorak i prosperitet zasnovan na pojedinačnim i opće društvenim interesima i potrebama. Postanite član BPH i ostvarite mogućnost razvoja novih proizvoda i servisa na Blockchain/DLT tehnološkoj platformi.

U Zagrebu obilježena 79. godišnjica smrti Nikole Tesla

18.1.2022.

Polaganjem vijenaca kraj spomenika Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost i podršku gradonačelnika Grada Zagreba i ravnatelja Instituta Ruđer Bošković 7. januara ove godine odata je počast velikom geniju, izumitelju i znanstveniku Nikoli Tesli.

9. IEEE međunarodna konferencija - Znanost o podacima i napredna analitika

17.1.2022.

9. IEEE Međunarodna konferencija o znanosti o podacima i naprednoj analitici (DSAA) karakterizira snažnu interdisciplinarnu sinergiju između statistike (putem ASA), računarstva i informacijskih/obavještajnih znanosti (preko IEEE i ACM) i interakcije između akademske zajednice i poslovanja za podatke znanost i analitiku.

Dobiven pristup za korištenja resursa iz programa EuroHPC JU na superračunalu HPC Vega

11.1.2022.

10. siječanj 2022 - Članovima projektnog tima na uspostavnom HRZZ projektu “Skalabilni algoritmi visokih performansi za buduće heterogene distribuirane računalne sustave” pod vodstvom dr.sc. Davor Davidovića odobren je pristup EuroHPC superračunalu VEGA smještenom na Institutu za informacijske znanosti – IZUM u Mariboru, Slovenija. Pristup superračunalu je dobiven kroz javni poziv EuroHPC JU Benchmark and Development Access Calls.

Veliki napredak na AMOTS projektu

23.12.2021.

U sklopu FF4EuroHPC projekta na Modax stroju su odrađene preinake i dodani mehanički elementi kao i dizajnerski zahvati na vanjskim oplatama i vratima, koji su krucijalni u postizanju rezultata projekta i isptivanja utjecaja grijane radne komore na proizvedeni dio.

Otvoren pristup EuroHPC superračunalima

16.11.2021.

Otvoren je prvi poziv za regularan pristup EuroHPC resursima – rok za podnošenje prijedloga je 3. prosinca 2021. godine, 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Više o regularnom pristupu EuroHPC resursima možete pronaći na podstranici „EuroHPC resursi“.

Otvorene prijave - Frontiers in Blockchain

29.10.2021.

TEMA ISTRAŽIVANJA: Mutualistic Symbiosis of Artificial Intelligence and Distributed Ledger Technologies for Social Good Applications in Human–Machine Ecosystems

Godina dana rada na uspostavi Hrvatskog centra kompetencija za računarstvo visokih performansi

21.10.2021.

Projekt „National Competence Centres in the Framework of EuroHPC“ - EuroCC, u okviru kojeg se uspostavlja Hrvatski centar kompetencija za računarstvo visokih performansi, obilježio je prvu godinu rada na uspostavi mreže nacionalnih centara kompetencija za računarstvo visokih performansi u 33 države članice Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU).

EuroCC bilten (Rujan)

29.9.2021.

Flamanski centar za superračunala (VSC) 7. listopada organizira prvu VSC sjednicu. Tema će biti AI i HPC. Prikazana su dva slučaja uporabe: Kurt De Grave of Flanders Make o AI i prerađivačkoj industriji, Michael Sluydts iz ePotentia o AI i istraživanju materijala. Kenneth Hoste iz VSC/UGenta govorit će o umjetnoj inteligenciji i grafičkim procesorima.

„Nways to GPU Programming“ Bootcamp – otvorene prijave

16.9.2021.

„Nways to GPU Programming” Bootcamp virtualna je dvodnevna radionica osmišljena s ciljem educiranja sudionika o različitim modelima GPU programiranja. Sudionici će moći birati onaj model GPU programiranja koji u najboljoj mjeri odgovara potrebama za izvođenje njihovih znanstvenih kodova i programa na GPU-ima.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.