Prijeđite na glavni sadržaj

6. Science gateway Internacionalna radionica, IWSG 2014

16.1.2014.
6. Science gateway Internacionalna radionica, IWSG 2014

Science gateway su set specifičnih alata , aplikacija i zbirki podataka, koje su integrirane zajedno putem web portala ili desktop aplikacija , te koji pružaju pristup resursima i uslugama distribuiranih računalnih infrastruktura (DCIS). Science gateway nude potencijal za otvaranje iskoristivost DCIS širokoj publici pružajući korisničko sučelja koja su prilagođena i jednostavna za korištenje,  te služe za pristup velikim
računalnim i podatkovnim resursima. Složenost temeljne infrastrukture može biti potpuno skrivena od krajnjih korisnika preko prikladno prilagođenog sučelja. Kako je interes za Science gateway ubrzao u posljednjih nekoliko godina ,sve je veći i broj novih korisnika koji mogu koristiti grid ili cloud computing resurse na prikladan način.
Cilj radionice je okupiti istraživače i znanstvenike iz različitih znanstvenih područja, zajedno uz programere, kako bi razgovarali o problemima i rješenjima u području, prepoznali nove probleme, oblikovali buduće smjernice za istraživanja, potakli razmjenu ideja, standarda i zajedničkih zahtjeva.

Više informacija na IWSG2014.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.