Prijeđite na glavni sadržaj

Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (AMOTS)

Experiment unutar FF4HPC H2020 projekta
1.7.2021.
Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (AMOTS)

U sklopu FF4euroHPC-a, europske inicijative koja želi malim i srednjim poduzećima olakšati pristup računalima visokih performansi (HPC) i povezanim tehnologijama, odobrena su financijska sredstva za eksperimnet "Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (AMOTS)". Nositelj AMOTS eksperimenta je Mikrotvornica, domaća firma specijalizirana za izradu prototipa i manjih proizvodnih serija pomoću 3D printera, koja će eksperiment realizirati uz suradnju s Institutom Ruđer Bošković i Centrom za informatiku i računarstvo te riječkom tvrtkom Yotta Advanced Computing od kojih će dobiti iskustvo i stručnu podršku u primjeni HPC tehnologija za uspješnu izvedbu projekta.

Cilj projekta AMOTS (ili svojim punim imenom Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization) je ustanoviti i predvidjeti utjecaj topline na konstrukciju i sustav gibanja stroja provjerama unutar simulacija korištenjem HPC infrastrukture što bi trebalo rezultirati poboljšanjem montaže i ubrzanja kalibracije samog stroja.

Eksperiment će trajati godinu dana, a s njim bi mogli pridonijeti unaprjeđenju aditivne proizvodnje u radu s inženjerskim materijalima te minimalizirati mogućnost pogreške – to jest, neželjene dimenzijske nestabilnosti proizvedenog 3D printanog komada.

Vise na stranicama projekta: https://www.ff4eurohpc.eu/en/experiments/2021070911562140/multihead_additive_manufacturing_with_optimal_hpc_thermal_stabilization

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.