Prijeđite na glavni sadržaj

Na MIPRU je IRB predstavio primjenu HPC tehnologije za male i srednje poduzetnike

Na MIPRU je IRB predstavio primjenu HPC tehnologije za male i srednje poduzetnike

Najveći regionalni skup ICT sektora, MIPRO konferencija (međunarodni skup za informacijsku I komunikacijsku tehnologiju, elektroniku I mikroelektroniku), održana je u razdoblju od 22. – 26.05.2017. godine te je okupila više od tisuću sudionika iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Za vrijeme trajanja konferencije, Institut Ruđer Bošković (IRB), Centar za informatiku I računarstvo, predstavio je mogućnosti primjene HPC tehnologije za mala I srednja poduzeća u Hrvatskoj. Predstavljanje je održano kao dio diseminacijskih aktivnosti novo osnovane Europske mreže SESAME Net - Supercomputing Expertise for Small And Medium Enterprises te istoimenog projekta financiranog kroz program EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020, vrijednog 2 milijuna eura. Stand je postavljen na MIPRO izložbi projektata. U SESAME Net projekt uključeno je preko 30 HPC centara, HPC poslužitelja, javnih istraživačkih institucija i sveučilišta iz 18 europskih zemalja. U Hrvatskoj ovaj projekt dijelom provodi Centar za informatiku i računarstvo IRB-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.