Prijeđite na glavni sadržaj

Otvoren pristup EuroHPC superračunalima

16.11.2021.
Otvoren pristup EuroHPC superračunalima

Otvoren je prvi poziv za regularan pristup EuroHPC resursima – rok za podnošenje prijedloga je 3. prosinca 2021. godine, 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Više o regularnom pristupu EuroHPC resursima možete pronaći na podstranici „EuroHPC resursi“.

Istraživači koji rade na razvojno-inovacijskim projektima, a dolaze iz znanstvene zajednice, industrije i javnog sektora, sada se mogu prijaviti za pristup predeksaskalarnim i petaskalarnim EuroHPC superračunalima. Pristup mogu ostvariti odobreni projekti iz zemalja članica Europske unije ili članica Obzora 2020.

Superračunalni resursi Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU) sada su dostupni za podršku velikih europskih projekata. Poziv je otvoren za sva područja znanosti, javnog i privatnog sektora, a predloženi projekti bi trebali biti osmišljeni s ciljem napretka i inovacija u svojim područjima. Računalni resursi predviđeni za odabrane projekte ovog regularnog pristupa su: Vega

(Slovenija), MeluXina (Luksemburg), Discoverer (Bugarska), Karolina (Češka) i LUMI

(Finska).

Poziv je kontinuirano otvoren, s unaprijed definiranim zadanim datumima (cut-off date) do kojih se trebaju prijaviti prijedlozi (tri godišnje), a nakon kojih će se krenuti s ocjenjivanjem dostavljenih prijedloga do tog datuma.

Prvi zadani rok za prijavu je petak, 3. prosinca 2021. godine –  10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.
Sljedeći definirani zadani datumi za prijavu prijedloga su:

  • 4. ožujka 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu
  • 1. srpnja 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu
  • 7. listopada 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu

Odbor za pristup resursima EuroHPC JU-a, sastavljen od vodećih europskih stručnjaka, rangirat će primljene prijedloge i izraditi preporuku za dodjelu EuroHPC resursa temeljem znanstvene i tehničke izvrsnosti.

Regularan pristup bit će dodijeljen prihvaćenim korisnicima, u skladu s njihovim zahtjevima te načelima Uredbe Vijeća EuroHPC JU-a i Pravilima pristupa EuroHPC resursima.

Pristup će se odobriti ​​na razdoblje od 1 godine, s mogućnošću produljenja. Produljenje mora biti propisno opravdano, ograničeno na najviše jednu dodatnu godinu, a ovisit će o procjeni projekta koji je u tijeku.

Više informacija potražite na službenoj stranici EuroHPC JU-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.