Prijeđite na glavni sadržaj

Otvorene prijave - Blockchain Partnerstvo Hrvatske (BPH) - osnivački sastanak 13.4. u 11 sati

12.4.2022.
Otvorene prijave - Blockchain Partnerstvo Hrvatske  (BPH) - osnivački sastanak 13.4. u 11 sati

Hrvatska se nalazi u fazi realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom sklopu usvajanje i primjena novih trehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.
U digitalizaciji nailazeće tehnologije distribuirani sustavi i sigurni servisi vode prema pametnoj industriji (Smart Industry). U tom pogledu Blockchain tehnologija ima istaknuto mjesto otvaranjem novih mogućnosti i značajki. S tim u svezi BPH inicijativa želi stvoriti simbiozu i sinergiju svih dionika kako bi što brže i učinkovitije ostvarili priključivanje novim digitalnim ekosustavima. Osnivanjem BPH želi se zajedništvom ostvariti iskorak i prosperitet zasnovan na pojedinačnim i opće društvenim interesima i potrebama. Postanite član BPH i ostvarite mogućnost razvoja novih proizvoda i servisa na Blockchain/DLT tehnološkoj platformi.
Nekoliko navoda za BPH

  1. Pojačana primjena naprednih digitalnih tehnologija u Hrvatskoj i Europi, sa svrhom jačanja otpornosti unutar zelenog i digitalnog gospodarstva i društva, glavni su ciljevi koji slijede Next Generation EU i Europski zeleni dogovor.
  2. Implementacija naprednih digitalnih tehnologija neće ostati samo u domeni malih i srednjih poduzeća i startupa, već će također imati važnu ulogu u transformaciji velikih i tradicionalnih tvrtki koje će svoje poslovne procese transformirati u suradnji s malim i srednjim poduzećima i startupima.
  3. Jačanje dijaloga u određenim područjima intervencije i integriranje Blockchain i AI rješenja u strateškim dokumentima EU-a važan je alat u osmišljavanju i dokazu zajedničkog europskog zakonodavstva i uvođenju interoperabilnosti.    
  4. U području Blockchain ekosustava u tijeku je prijenos znanja i prateće aktivnosti preko Blockchain projekata. Otvara se  prilika za prekograničnu i međuregionalnu suradnju, preko Digital Europe Programa s proračunom od 7 milijardi eura.

Osnivanje Blockchain Partnerstvo Hrvatske inicira Institut Ruđer Bošković, a provodi MIPRO.
Osnivački sastanak će se održati 13.4.2022. u 11 sati preko digitalne platforme ZOOM.
Zainteresirani za sudjelovanje u osnivanju BPH trebaju se obavezno prijaviti preko Google obrasca na adresi https://forms.gle/Tpa4ZP6Htm1mR9sa7 kako bi dobili poveznicu za pristup virtualnoj dvorani.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.