Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje "Jezik višedimenzionalnosti - aksiomatski sustav odredbe jezika za manipulaciju višedimenzionalnim prostorima"

18.11.2013.

Zorislav Šojat
Vanjski suradnik CIR-a

Predavanje je namjenjeno slušateljstvu  koji su u svome istraživanju zainteresirani za višedimenzionalne prostore i za jezike (poput matematičkoga ili logičkoga) kojima se tim prostorima može baratati.
Polazeći od teze da je svaki  "programirni" jezik uistinu spoj aksiomatskoga sustava (u lagano proširenome značenju) i prirodnoga jezičnoga izričaja.
Prikazat će se "jezik višedimenzionalnosti" Virtue koji je zamišljen kao prva razina međusklopa, "interface"-a, između aksiomatičnosti onoga što uobičajeno zovemo programirnim jezicima i intuitivnosti onoga što uobičajeno zovemo prirodnim jezicima, uz to da je poseban naglasak na matematičkome, logičkome i algoritamskome modeliranju.

Predavanje će se održati 27.11.2013 u 10:30, Dvorana I krilo.

Predavanje "Jezik višedimenzionalnosti - aksiomatski sustav odredbe jezika za manipulaciju višedimenzionalnim prostorima"

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.