Prijeđite na glavni sadržaj

Summer School of Science

27.7.2011.
Summer School of Science

Ljetna škola znanosti u Višnjanu (Summer School of Science, S3) tradicionalno se održava od 2001. godine, a predstavlja internacionalnu radionicu u trajanju od 8 do 10 dana namijenjenu učenicima srednjih škola. 

Svake godine otprilike 30 učenika iz cijelog svijeta sudjeluje u programima ove škole, gdje kombiniraju rad i učenje s prilikom za stvaranje doživotnih prijateljstava i mogućnosti dijeljenja entuzijazma za otkrićima i izumima. Učenici su podijeljeni u male grupe, sastavljene od troje ili četvero osoba, koje rade na određenom znastvenom projektu pod vodstvom mentora: studenta, doktoranda ili postdoktoranda. Naglasak se stavlja na postavljanje hipoteza, prikupljanje podataka, analizu i interpretaciju rezultata, kako bi se učenicima dao uvid u znanstvenu metodu. Škola je zajednički organizirana od strane Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan i Društva za edukaciju van okvira, te nekolicine entuzijasta.

U sklopu Ljetne škole znanosti 2011. sudjeluje i CIR-ov znanstveni novak Ivan Sović, koji vodi projekt "Digital signal processing with application in sound and image analysis". Cilj projekta je uvesti učenike u svijet obrade signala, objasniti razne zanimljive i korisne metode i postupke (od Fourierove transformacije do Houghove transformacije) s konkretnom primjenom u obradi signala zvuka i slike.

Za sve dodatne informacije o školi, organizatorima, voditeljima projekata i projektima možete naći na službenim web stranicama škole.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.