Prijeđite na glavni sadržaj

Učešće dr. Afgana na Galaxy Community Conference 2014

2.7.2014.
Učešće dr. Afgana na Galaxy Community Conference 2014

Dr. Enis Afgan, kao predstavnik CIR-a, održao je radionicu u sklopu konferencije pod nazivom Scriptable Bioinformatics Cloud Infrastructures with Cloud BioLinux, CloudMan & Galaxy. Ovo je bila interaktivna radionica koju je pohađao preko 40 znanstvenika. Tijekom radionice, sudionici su imali priliku koristiti postojeća softverska rješenja, naime CloudMan (cloudman.irb.hr) i CloudBioLinux (cloudbiolinux.org), kao alate koji omogućuju jednostavno korištenje računalnih resursa u Oblaku.

U trajanju od 28.6. do 2.7.2014. održano je savjetovanje Galaxy Community Conference (GCC) u Baltimore-u, SAD. Sa 250 sudionika, dvodnevnim hackathon-om, 15 radionica i 26 odabranih predavanja, ovo se smatra najuspješnijom konferencijom do sada u serijii konferencija organiziranih u sklopu projekta Galaxy (galaxyproject.org). Održana predavanja su pokrila široki ali cjeloviti spektar predmeta iz područja računalne biologije uključujući teme iz procesa analize podataka, vizualizacije podataka, računalne infrastrukture neophodone za izvršavanje analiza, te nove funkcionalnosti dostupe unutar Galaxy aplikacije.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.