Prijeđite na glavni sadržaj

Veliki napredak na AMOTS projektu

Eksperiment u sklopu europske inicijative FF4EuroHPC
23.12.2021.
Veliki napredak na AMOTS projektu

U sklopu FF4EuroHPC projekta na Modax stroju su odrađene preinake i dodani mehanički elementi kao i dizajnerski zahvati na vanjskim oplatama i vratima, koji su krucijalni u postizanju rezultata projekta i isptivanja utjecaja grijane radne komore na proizvedeni dio.

Novonastali dizajn stroja ima i komercijalnu ulogu za kasniju komercijalizaciju 3D printera većih gabarita sa zatvorenom radnom komorom.

Glede samog projekta i simulacije istog, zatvorena komora omogućiti će simulaciju temperaturnog naprezanja profila stroja direktno iz CAD modela ili CAD assembly-a.

Na renderima stroja možete vidjeti kompletnu konstrukciju stroja, najbitnije je uočiti limene oplate stroja te, također, i vrata od pleksiglasa (dvokrilna za donji dio stroja i jednokrilna za gornji dio). I jedan i drugi dio stroja zajedno čine zatvorenu grijanu izvedbu 3D printera koja omogućuje rad sa inžernjerskim materijalma tj. polimerima sa naprednim mehaničkim i/ili kemijskim svojstvima.

AMOTS projekt financiran je putem europske inicijative FF4EuroHPC.

Centar za informatiku i računarstvo, Instituta Ruđer Bošković, zajedno sa Yotta Advanced Computing kao partneri pružaju iskustvo i stručnu podršku u primjeni HPC tehnologija za uspješnu izvedbu projekta.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.