Prijeđite na glavni sadržaj
DARIAH Competence Center (CC)

DARIAH Competence Center (CC)

Kategorija
H2020
Datum početka
1.3.2015.
Datum završetka
1.9.2017.
Status
Završen
Više informacija

Misija projekta "DARIAH Competence Center (CC)" je povećanje korištenja naprednih istraživačkih infrastruktura i tehnologija, kao što su usluge orijentirane prema Oblaku, računalni i skladišni ​​resursi u domeni istraživanja umjetnosti i humanističkih znanosti. Glavne aktivnosti DARIAH CC-a su:
 -povezivanje relevantnih dionika iz EGI i DARIAH zajednica koji pomažu članovima DARIAH-a da bolje razumiju potrebe svojih istraživačkih infrastruktura i koji djeluju kao "središte znanja" u vezi s korištenjem e-infrastrukture u domeni. 
- pružanje prilagođenih usluga e-infrastrukture za umjetnost i humanističke znanosti proširivanjem generičkih EGI e-Infrastructure usluga prema jedinstvenim potrebama korisnika umjetnosti i humanista.
- izrada demonstracijskih aplikacija iz područja umjetnosti i humanističke znanosti koja koristi usluge e-infrastrukture. 
- podizanje svijesti unutar znanstveno istraživačke zajednice "Umjetnost i humanistika"  o prednostima tehnologija e-infrastrukture. CC organizira događaje na terenu, treninge i radionice

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.