Prijeđite na glavni sadržaj
EOSC-hub

EOSC-hub project

Kategorija
H2020
Iznos financiranja
579.540,00
EUR
Datum početka
1.1.2018.
Datum završetka
31.12.2020.
Status
Završen
Više informacija

Misija

EOSC-hub okuplja više pružatelja usluga kako bi stvorio Hub (čvorište): jedinstvenu kontaktnu točku za europske istraživače i inovatore kako bi otkrili, pristupili, iskoristili i ponovno upotrijebili široki spektar resursa za napredno istraživanje koje se temelji na podacima.

Za istraživače to će značiti širi pristup uslugama koje podupiru njihovo znanstveno otkriće i suradnju preko disciplinskih i zemljopisnih granica.

Projekt mobilizira pružatelje usluga iz EGI federacije, EUDAT CDI, INDIGO-DataCloud i drugih glavnih europskih istraživačkih infrastruktura kako bi pružio zajednički katalog istraživačkih podataka, usluga i softvera za istraživanje.

EOSC-hub blisko surađuje s GÉANT-om i projektima EOSCpilot i OpenAIRE-Advance kako bi pružio dosljednu uslugu za istraživačke zajednice širom Europe.

EOSC-hub je financiran od strane Europske unije Horizon 2020 programa istraživanja i inovacija u okviru sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava 777536. Velikodušno financiranje EU-a primljeno od strane projekta nadopunjuje se doprinosom Zaklade EGI i njegovih sudionika, te doprinosa u naturi koji su dostupni od strane službe pružatelja EGI federacije.

Ciljevi projekta

  • Pojednostaviti pristup širokom asortimanu proizvoda, resursa i usluga koje pružaju glavne paneuropske i međunarodne organizacije putem otvorenog i integriranog kataloga usluga
  • Ukloniti fragmentaciju pružanja usluga i pristup digitalnim uslugama visoke kvalitete u Europi i šire kroz tehničku integraciju i usvajanje standarda za interoperabilnost računalnih, skladišnih, podatkovnih i softverskih platformi
  • Konsolidirati e-infrastrukture širenjem kapaciteta i sposobnosti i poboljšanjem kvalitete usluga
  • Proširiti pristup uslugama svim korisničkim skupinama, uključujući istraživače, visoko obrazovane, poslovne organizacije i proširiti korisničku bazu
  • Pružiti središte znanja
  • Povećati inovacijske kapacitete istraživačkih e-infrastruktura.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.