Prijeđite na glavni sadržaj
EuroCC - National Competence Centres in the Framework of EuroHPC
Kategorija
H2020
Datum početka
1.9.2020.
Datum završetka
1.9.2022.
Status
Završen
Više informacija

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta National Competence Centres in the Framework of EuroHPC (EuroCC) je osnovati nacionalne centre kompetencija za HPC i doprinijeti izgradnji europskog HPC ekosustava. Time će se osnažiti postojeće i razviti nove kompetencije iz područja računarstva visokih performansi (engl. High Performance Computing, HPC). Ujedno će se stvoriti pretpostavke za sinergijsko djelovanje na izgradnji politika, financiranja i upravljanja resursima u trima područjima: HPC, analiza velikih skupova podataka na HPC resursima (engl. High Performance Data Analytics, HPDA) i tehnologija umjetne inteligencije (engl. Artificial Intelligence, AI).

O PROJEKTU
Projekt EuroCC okupit će potrebnu ekspertizu za uspostavu mreže nacionalnih centara kompetencija za računarstvo visokih performansi u 33 države članice Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU) kako bi se korisnicima pružio portfelj usluga prilagođen odgovarajućim nacionalnim potrebama industrije, znanstveno-akademske zajednice i javne uprave. Centri kompetencija za računarstvo visokih performansi bit će centralna mjesta za koordinaciju nacionalnih inicijativa, olakšavajući nacionalnim korisnicima pristup europskim HPC kompetencijama i mogućnostima u različitim industrijskim sektorima i granama. Uspostavom mreže nacionalnih centara kompetencija za HPC, projekt će doprinijeti izgradnji europskog HPC ekosustava i provedbi HPC inicijative Europske komisije.

Projekt je započeo 1. rujna 2020. godine i trajat će 24 mjeseca.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.