Prijeđite na glavni sadržaj
INtegrating Distributed data Infrastructures for Global ExplOitation - INDIGO-DataCloud

INDIGO - DataCloud projekt 

Kategorija
H2020
Datum početka
1.4.2015.
Datum završetka
30.9.2017.
Status
Završen
Više informacija

U Računarstvu u oblaku, javni i privatni sektor već nude resurse u oblaku kao IaaS (Infrastructure as a Service  Infrastruktura kao usluga). Međutim, postoje brojna područja od interesa za znanstvene zajednice u kojoj Računarstvo u oblaku trenutačno nije iskorišteno, posebice na PaaS i SaaS (Software as a Service - Programi kao usluge) razini.

U tom kontekstu, INDIGO-DataCloud (INtegrating Distributed data Infrastructures for Global ExplOitation), koji se financira putem Obzor2020 okvirnog programa Europske unije i koji je vođen od strane Nacionalnog instituta za nuklearnu fiziku (INFN), ima za cilj razvijanje podataka i računalne platforme namjenjene znanstvenim zajednicama, rasporedivijih na više različitih platformi i koje će se pružati preko hibridnim (privatnih ili javnih) e-infrastruktura. Ispunjavanjem postojeće praznine na PaaS i SaaS razinama, INDIGO-DataCloud će pomoći programerima, pružateljima resursa, e-infrastrukturama i znanstvenim zajednicama u prevladavanju izazova u području Računarstva u oblaku, skladištenja podataka i mreža.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.