Prijeđite na glavni sadržaj
SCIentific gateway Based User Support - SCI-BUS

SCI-BUS Partners

Kategorija
Sedmi okvirni program za razvoj i istraživanje
Datum početka
1.11.2011.
Datum završetka
30.9.2014.
Status
Završen
Više informacija

Glavni istraživač

Krajnji cilj SCI-BUS projekta je definirati tehnologiju i metodologiju za izgradnju aplikacijsko-specifičnih znanstvenih portala. Nove tehnologije i metodologije će se iskoristiti za izradu specifičnih znanstvenih portala prilagođenih potrebama konkretnih aplikacija iz područja kao što su: astrofizika, seizmologija, helio-fizika, računalna kemija, bio-znanost, meteorologija i biomedicina.

Centar za informatiku i računarstvo IRB-a sudjeluje na projektu kao pod-izvođač (sub-contractor) a cilj je napraviti specifični znanstveni portal koji će odgovarati potrebama istraživačkih grupa iz Republike Hrvatske koje se bave meteorologijom. Također, kroz ovaj portal nastoji se objediniti sva relevantna znanstvena infrastruktura u Hrvatskoj kroz jednistvenu pristupnu točku (portal) koja će krajnjim korisnicima meteoroloških aplikacija (WRF-ARW, ROMS) omogućiti jednostavniji opis i podnošenje poslova na razne računalne infrastrukture.

Više informacija o SCI-BUS projektu možete potražiti na službenim stranicama.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.