Prijeđite na glavni sadržaj

Održan 4. info dan projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

29.9.2022.
Održan 4. info dan projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održan je 19. rujna 2022. godine 4. Info dan projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji” (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004), u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o utjecaju klimatskih promjena kao i mogućnostima prilagodbe na njih.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

4. Info dan održan je u sklopu International week-a na Sveučilištu u Slavonskom Brodu. S obzirom na važnost edukacije o pravilnoj prehrani, u sklopu Info dana Iva Knezović, mag.nutr. održala je predavanje “Nutritivni sastav zelene salate i paprike te utjecaj na zdravlje” budući da su zelena salata i paprika povrtne kulture koje se uzgajaju u sklopu ovog projekta. Razgovaralo se i o vanjskim čimbenicima koji mogu utjecati na nutritivni sastav ovih biljaka te mogućnostima utjecaja na njih.

Na 4. Info danu bili su prisutni djelatnici Sveučilišta u Slavonskom Brodu, gost iz Brazila, profesori iz srednjih škola te članovi stručnog tima projekta. Organizacija Info dana sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.