Prijeđite na glavni sadržaj

Elementna analiza je metoda određivanja djelomične ili potpune kemijske formule nekog spoja. Najčešće uključuje potpuno izgaranje spoja u struji zraka ili kisika, a zatim kvantificiranje količine nastalih oksida. U slučaju organskih spojeva ugljik se pretvara u ugljični dioksid a vodik u vodu. Iz dobivenih podataka može se odrediti udio ugljika i vodika (ili dušika, sumpora, klora, broma) u analiziranom spoju te usporediti s predloženom kemijskom formulom organskog spoja.

Zbog svoje univerzalnosti organska elementna analiza se može primjenjivati u bilo kojoj grani industrije gdje je potrebna kvantitativna analiza organskih spojeva, npr. u farmaceutskoj industriji, prehrambenoj, kemijskoj i petrokemijskoj industriji, industriji boja i lakova, kao i u znanstvenim istraživanjima.

Opis usluge

U ranim šezdesetim godinama dvadesetog stoljeća standardne klasične analitičke metode organske elementne mikroanalize ugljika, vodika, dušika, sumpora i halogena (klor i brom) uvedene su u Laboratorij.

Ako imate jedan uzorak ili veliki broj uzoraka mi Vam nudimo točnost. Upotrebljavamo komercijalne standarde i radimo s točnošću od +/- 0.3 %. Rezultate izražavamo u postocima. U radu koristimo Perkin Elmer 2400 Series II CHNS analizator i garantiramo Vam kvalitetu i reproducibilnost.

Danas Laboratorij radi gore navedene analize za korisnike u znanosti i industriji.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za uslugu organske elementne analize za sljedeće elemente: ugljik, vodik, dušik, sumpor i halogene elemente (klor, brom) te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu „Ruđer Bošković“.

Cjenik 

a) za korisnika u Institutu Ruđer Bošković

 

cijena po CHN analizi      250,00 kn

sumpor                        100,00 kn

anorganski ostatak        100,00 kn

 

b) za organizacije u sustavu znanosti visoke naobrazbe i zdravstva u HR

 

cijena po CHN analizi        300,00 kn + PDV

sumpor                          130,60 kn + PDV

anorganski ostatak          130,00 kn + PDV

 

c) za privredne subjekte – trgovačka društva

 

cijena po CHN analizi        400,00 kn + PDV

sumpor                          200,00 kn + PDV

anorganski ostatak          200,00 kn + PDV

Kontakt:

  • Hasan Muharemović

Email: Hasan.Muharemovic@irb.hr

  • Borislav Kovačević

Email: Borislav.Kovacevic@irb.hr

Telefon: +385 1 4561 007 ili +385 1 4561 111

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.