Prijeđite na glavni sadržaj

Ramanov spektrometar tvrtke HORIBA Jobin Yvon model T64000

Snimanje Ramanovog spektra nepoznatog uzorka. Vibracijska interpretacija i analiza. Mapiranje Ramanovih spektara s površine uzorka. Izrada distribucije pojedine supstance na površini uzorka s rezolucijom do jednog mikrona. Ovisnost Ramanovih spektara o temperaturi za intervale 10-300 K i -196° do 600°C.

Za gospodarstvene subjekte iz RH cijena snimanja jednog uzorka je 1.100 kuna + 22% PDV. Cijena je manja za 20% ako se naručuje desetak ili više snimanja odjednom, naravno pretpostavljajući odredjenu sličnost koja pomaže pripravi uzoraka.
Uzorci mogu biti poslani poštom, spektri ili rezultati složenijih analiza upućuju se po dogovoru elektronskom ili redovitom poštom. Složenije analize posebno se dogovaraju; cijena ovisi o zahtjevnosti postupka. Primjera radi moguće je izvesti Ramansko mapiranje nekog uzorka, a cijena ove analize direktno ovisi o veličini površine koja se mapira i broju točaka (utrošak vremena rada uredjaja i visoko-stručne osobe). Za orijentaciju kreće se između 3.500 i 15.000 kuna + PDV.

Ovlašteni korisnici

Dr.sc. Mile Ivanda, ivanda@irb.hr

Dr.sc. Vlasta Mohaček Grošev, mohacek@irb.hr

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.