Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Fizičari objavili rad u časopisu Applied Surface Science te prijavili patent

23.2.2021.

U radu se po prvi puta primijenilo svojstvo tzv. fotonskog nanomlaza za pojačanje rezolucije i signala mapiranja u Ramanovoj spektroskopiji pomoću mehanički učvršćene mikrosfere.

Ruđer i SOLVIS razvijaju inovativne solarne ćelije i module sredstvima EU

23.11.2018.

Multidisciplinarnost istraživanja, vrijedan intelektualni kapital i suvremena oprema komparativne su prednosti Instituta Ruđer Bošković (IRB) koje ga čine poželjnim partnerom poduzetnicima – istaknuto je danas povodom svečanog predstavljanja zajedničkog projekta IRB-a i tvrtke SOLVIS d.o.o. 'Unaprjeđenje solarnih ćelija i modula kroz aktivnosti istraživanja i razvoja', vrijednog skoro dva milijuna eura.

Značajan doprinos Ruđerovke na razvoju novih struktura za solarne ćelije

8.1.2018.

Razvojem nove metode znatno će se ubrzati „screening“ potencijalnih bezolovnih perovskitnih spojeva za primjenu u solarnim ćelijama, ali i drugim područjima.

Mladom timu 1,9 milijuna kuna za izradu hibridnih fotonaponskih solarnih ćelija

28.1.2016.

Na IRB-u predstavljen projekt 'Nanostrukture titanijevog dioksida za foto-naponsku ćeliju, profesionalni razvoj mladih istraživača'.

Zavod za fiziku materijala

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.