Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Sitni, ali bitni: uloga virusa u emisiji stakleničkih plinova

22.3.2024.

U novom istraživanju koje redefinira naše razumijevanje utjecaja virusa na okoliš, međunarodni tim istraživača, uključujući znanstvenike s Instituta Ruđer Bošković (IRB), otkrio je ključnu ulogu virusa u ciklusu metana na Zemlji. 

Preslika povijesne isprave s imenom Ruđera Boškovića uručena je IRB-u

28.9.2022.

U spomen na zaslužnog znanstvenika Instituta Ruđer Bošković (IRB), pokojnog dr. sc. Dušana Ražema danas je u ime Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) dr. sc. Dijana Machala, pomoćnica za djelatnost središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Davidu M. Smithu, ravnatelju IRB-a, simbolično uručila presliku povijesne isprave s imenom Ruđera Boškovića.

Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju certificiran prema novoj normi

1.3.2021.

Nedavno je LRKD-u dodijeljen je certifikat prema normi EN ISO 13485:2016 'Medicinski uređaji – Sustavi upravljanja kvalitetom – Zahtjevi za regulatorne namjene'.

IRB je u Splitu okupio vodeće stručnjake i poduzetnike u marikulturi Mediterana

31.5.2019.

Riječ je o projektu vrijednom preko 7 milijuna eura koji se financira iz programa OBZOR 2020.

Šest desetljeća vrhunskih istraživanja u LRKD-u

30.11.2018.

Znanstvenici LRKD-a danas su, u sklopu posebnog programa Otvorenog dana laboratorija, predstavili sofisticiran instrument za lasersku pulsnu spektroskopiju.

Na IRB-u predstavljen 37 milijuna kuna vrijedan projekt „BioProspecting Jadranskog mora“

12.1.2018.

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB), vodećoj hrvatskoj znanstveno – istraživačkoj instituciji, predstavljen je projekt „BioProspecting Jadranskog mora“ za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u vrijednosti od 36.941.965 kuna u cijelosti financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zavod za kemiju materijala

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.