Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za nekodirajuće DNA

U Laboratoriju za nekodirajuće DNA istražujemo strukturu, evoluciju i epigenomiku satelitskih DNA.

Laboratorij za nekodirajuće DNA

Nekodirajuće DNA prisutne su u svim eukariotskim organizmima i perzistiraju tijekom evolucijske povijesti vrsta. Satelitske DNA su najzastupljenije sekvence u nekodirajućem dijelu eukariotskih genoma. One također predstavljaju jedan od najbrže evoluirajućih dijelova genoma.  Posljedično, znanje o njihovoj sposobnosti sudjelovanja u organizaciji, funkciji i evoluciji genoma ostaje prilično nejasno.

Naša su istraživanja usredotočena na opsežna evolucijska i epigenomska proučavanja satelitskih DNA u različitim modelima beskralježnjaka kako bi se istražila njihova uloga u evoluciji genoma, njihov funkcionalni potencijal i biološka važnost.

U našim studijama kombiniramo metode molekularne biologije s najsuvremenijim metodama sekvenciranja (Nanopore i PacBio) i računalnim pristupima.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.