Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđerovki Sonji Levanat uručena Nagrada Grada Zagreba

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade su na svečanoj sjednici Gradske skupštine uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić
4.6.2018.
Ruđerovki Sonji Levanat uručena Nagrada Grada Zagreba

Dr. sc. Sonja Levanat, voditeljica Laboratorija za nasljedni rak Zavoda za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković, jedna je od ovogodišnjih dobitnica Nagrade Grada Zagreba koja se svake godine tradicionalno uručuje istaknutim pojedincima, ustanovama ili udrugama u povodu dana Grada Zagreba koji se obilježava 31. svibnja.

Nagrada joj je uručena za značajan doprinos u području biomedicine i zdravstva, prije svega za dugogodišnje uspješne aktivnosti u području istraživanja raka te uvođenja novog područja istraživanja o signalnim putovima kod malignih bolesti. Rezultati istraživanja dr. Levanat i njezinog tima na IRB-u objavljivani su u vrhunskim svjetskim znanstvenim časopisima, a doprinijeli su uspješnijoj prevenciji i ranijoj dijagnostici zloćudnih bolesti. Osim toga, dr. Levanat osnivačica je i Hrvatskog društva za istraživanje raka koje djeluje unutar prestižnoga Europskog udruženja za istraživanje raka i njegova je predsjednica.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade su na svečanoj sjednici Gradske skupštine održanoj u Staroj gradskoj vijećnici uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, uz prisustvo brojnih visokih uzvanika iz političkog i društvenog života.

Nagrada Grada Zagreba ustanovljena je Odlukom o ustanovljenju "Nagrade Grada Zagreba" 1955. godine, a dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.