Prijeđite na glavni sadržaj

07.2023-06.2026 RESET principi u dizajnu kiralnih ciklopentadienilnih liganada s podesivim steričkim elementima (NPOO-RIP)

Kategorija
Strukturni
Iznos financiranja
597.000
EUR
Datum početka
1.7.2023.
Datum završetka
30.6.2026.
Status
Aktivan

Kiralni ciklopentadienilni (Cp) katalizatori izniman su alat za induciranje stereodivergentnih interakcija između akiralnih molekula. Ove bitne interakcije rezultat su geometrijskog rasporeda kiralnog džepa modeliranog kiralnim Cp-ligandom koji okružuje središnji atom metala. Svaka promjena u arhitekturi liganda odražava se na cjelokupnu stereoelektronsku prirodu kiralnog Cp-katalizatora. Posljedično, učinkovitost kiralnog katalizatora nerazdvojiva je od načina sinteze kiralnog liganda i razine strukturne modularnosti koju dopušta specifični sintetski dizajn. Kako bi se iskoristio puni potencijal kiralnih Cp-liganada, neophodno je uspostaviti nove temeljne principe i protokole koji bi zaobišli trenutna sintetska ograničenja i istovremeno omogućili visoku razinu modifikacije strukturnih karakteristika za veliki broj molekulskih struktura. Ovaj projekt nudi alternativni način konstrukcije kiralnih ciklopentadienilnih liganada koji međusobno povezuje pouzdane postojeće metode i inovativna rješenja vođena RESET principima (eng. Reliability, Efficiency, Structural modification, Economy, Transferability) za rješavanje trenutnih izazova nametnutih nedostatkom općih sintetskih pristupa. Spajanje ovih principa s akumuliranim znanjem o stereoselektivnoj katalizi kompleksima prijelaznih metala dovest će do poboljšanja postojećih tipova Cp-liganda, ali će također postaviti čvrstu platformu na kojoj se očekuju potencijalni proboji u različitim katalitičkim transformacijama.

Suradnici:

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.