Prijeđite na glavni sadržaj

Grupa Frkanec

Grupa za supramolekulsku kemiju 

Grupa Frkanec

The group of Supramolecular Chemistry (SupramolChem)
Since 1986

Grupa za čistu i primijenjenu supramolekulsku kemiju (SupramolChem) doprinjela je prvenstveno razvoju kemije supramolekulskih samoudruživanja i nanomaterijala, poput gelova male molekulske mase (LMWG), primjenom oksalamidne,  fumarinske jedinice i raznih aminokiselina kao veoma efikasnih organizacijskih elementa u dizajnu gelskog sustava.

Sintetizirani su i istraživani različiti kiralni bis(amino kiselina) i -bis(amino alkohol)-oksalamidi kao gelatori male molekulske mase i drugi strukturni tipovi koji uključuju oksalamidne jedinice (Feature Article: Chem. Commun46 (2010) 522) s posebnim fokusom na objašnjenja stereokemijskih utjecaja i uloge otapala, a dizajnirani su i funkcionalni i kompozitni gelski sustavi. U tijeku su istraživanja gelatora koji uključuju odabrane fragmente Aβ-proteina povezanog s Alzheimerovom bolesti, fotoaktivnih gelatora, kao i novih kiralnih gelatora sa središnjom i osnom kiralnosti.

Članovi:
Projekti:
Simpoziji supramolekulske kemije (Supramolecular Chemistry 2017-2021):
Bibliografija projekta: 
Bibliografija Grupe za supramolekulsku kemiju: 

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.