Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

'Veliki prasak' projekata i 'priljeva mozgova' na teorijskoj fizici IRB-a

12.2.2019.

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u utorak je održano svečano predstavljanje rezultata upravo završenog projekta 'RBI-T-WINNING' financiranog iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije OBZOR 2020, a usmjerenog na jačanje istraživačkih kapaciteta u teorijskoj fizici.

"Ruđer" privlači mlade i inozemne znanstvenike

20.12.2018.

Institut Ruđer Bošković (IRB) i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) ovih su dana potpisali sporazum o suradnji na programima učenja hrvatskog jezika za inozemne znanstvenike na IRB-u.

Novi smjer istraživanja kvantno poboljšanih mjerenja

25.10.2018.

Prestižni časopis 'Reviews of Modern Physics' s visokim faktorom odjeka (IF = 36) nedavno je objavio veliki pregledni rad međunarodnog tima znanstvenika o naprednim pristupima mjerenjima poboljšanim kvantnim učincima. Autori rada, među kojima je i teorijski fizičar dr. sc. Ugo Marzolino s Instituta Ruđer Bošković (IRB), vjeruju da će rezultati ovog rada omogućiti nove smjerove istraživanja u ovom intrigantnom i potencijalno veoma korisnom i primjenjivom području kvantne fizike.

IRB-u dodijeljeno gotovo 3 milijuna kuna za vrhunska istraživanja u području fizike

7.6.2018.

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.