Prijeđite na glavni sadržaj

Centar za informatiku i računarstvo partner u EOSC HUB projektu

3.11.2017.
Centar za informatiku i računarstvo partner u EOSC HUB projektu

EOSC HUB četvrti je HORIZON2020 projekt Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković koji započinje u siječnju 2018. godine.

Misija EOSC HUB projekta je omogućiti besprijekoran i otvoren pristup sustavu istraživačkih podataka i usluga pruženih unutar EU zemalja kroz mnoštvo disciplina, a znanstvenicima će omogućiti korištenje različitih resursa poput baza podataka, platformi, alata, e-infrastrukture i dr. Sve to ostvarit će se putem povezivanja kroz HUB integracije te upravljanja europskim otvorenim znanstveno – istraživačkim oblakom koji djeluje kao ulazna točka na europskoj razini za sve dionike.

Projekt EOSC HUB ostvarit će katalog usluga, softvera i podataka iz EGI Federacije, EUDAT CDI, INDIGO - DataCloud i glavnih istraživačkih e-Infrastruktura. Sam HUB temelji se na zrelim procesima, platformama i alatima vodećih europskih federalnih e-Infrastruktura kako bi na najbolji način obuhvatio cijeli životni ciklus usluga. Osim toga, objedinit će i usluge lokalnih, regionalnih i nacionalnih e-Infrastruktura u Europi i svijetu.

„Ovim projektom Centar za informatiku i računarstvo nastavlja i integrira dosadašnje tehnološke razvojne rezultate kao koordinator DARIAH Centra kompetencije unutar EGI Federacije“, izjavio je prof. dr. sc. Karolj Skala iz Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.