Prijeđite na glavni sadržaj

"Winter School - Data Science and Heterogeneous Computing" - poticanje razvoja znanosti o podacima

10.10.2017.
"Winter School - Data Science and Heterogeneous Computing" - poticanje razvoja znanosti o podacima

U organizaciji Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković od 22. do 25. siječnja 2018. u Zagrebu će se održati ”Winter School -  Data Science and Heterogeneous Computing”.

Očekuje se da će ovo događanje okupiti 35 doktoranada i postdoktoranada iz ukupno 28 zemalja, a ujedno predstavlja i izvrsnu prigodu da se polaznici zimske škole povežu sa Znanstvenim centrom izvrsnosti DATACROSS jednim od deset centara znanstvene izvrsnosti u Hrvatskoj koji su nedavno dobili i podršku Vlade RH kroz financiranje europskim sredstvima.

Znanost o podacima (Data Science) programska je orijentacija Centra za informatiku i računarstvo te Zavoda za elektroniku u skladu s aktivnostima Znanstvenog centra izvrsnosti DATACROSS, a upravo je suradnja kroz EU projekte poput zimske škole u organizaciji IRB/CIR-a najbolji način za stvaranje međunarodne mreže suradnika.

Poseban značaj znanosti o podacima očituje se kroz pružanje generičke podrške svim ostalim znanstvenim poljima kojima se tako daje novi multidisciplinarni poticaj u pogledu rješavanja kompleksnih znanstvenih problema primjenom novih paralelnih algoritama i distribuiranih računalnih resursa, uz zapošljavanje novih doktoranada i postdoktoranada,

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.