Prijeđite na glavni sadržaj

Dvije mlade znanstvenice IRB-a dobitnice su nagrada za posterska priopćenja

17.6.2011.

Znanstvenoj suradnici dr. sc. Jasminki Popović i znanstvenoj novakinji Martini Vrankić, iz Laboratorija za tanke filmove Zavoda za fiziku materijala, Instituta Ruđer Bošković, dodijeljene su nagrade za posterska priopćenja na 44. tečaju Međunarodne kristalografske škole pod nazivom "The Power of Powder Diffraction".

Dvije mlade znanstvenice IRB-a dobitnice su nagrada za posterska priopćenja

Škola je održana od 2. do 12 lipnja 2011. godine u Ericeu u Italiji. Jasminki Popović uručena je nagrada za postersko priopćenje "Structure and microstructure of Sn-doped indium oxide", a Martini Vrankić za postersko priopćenje "Structural study of nanocrystalline Ti-doped gahnite". Kriteriji za nagrade bili su originalnost i znanstveni značaj prikazanih tema, te kvaliteta prezentacije. Dodijeljeno je ukupno pet nagrada, od kojih su dvije pripale mladim znanstvenicima iz Švicarske, dvije našim znanstvenicama i jedna mladom znanstveniku iz Velike Britanije. Ove dvije mlade znanstvenice uspješno se bave znanstvenim istraživanjima strukturnih osobina dopiranih optoelektroničkih i keramičkih nanomaterijala pogodnih za različite tehnologijske primjene, koristeći suvremene metode i tehnike ispitivanja polikristalnih uzoraka - prvenstveno rentgensku difrakciju polikristala.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.