Prijeđite na glavni sadržaj

Priznanje Europske komisije IRB-ovom FP7 projektu CLUNA

6.6.2011.
Priznanje Europske komisije IRB-ovom FP7 projektu CLUNA

Pred samim svojim završetkom, jedan od prvih FP7 projekata Instituta Ruđer Bošković, projekt CLUNA je dobio priznanje Europske komisije za kvalitetna istraživanja i uspješno izvršavanje zadataka na projektu. Projekt CLUNA izvršava se u Laboratoriju za nuklearnu fiziku i Laboratoriju za interakcije ionskih snopova Zavoda za eksperimentalnu fiziku.

Nakon prihvaćanja periodičkih izvještaja o rezultatima projektnih aktivnosti, Europska komisija je izabrala ovaj projekt za posebnu prezentaciju na svojim web stranicama CORDIS Technology Marketplace, čime se IRB po prvi puta spominje u ovom prestižnom informacijskom servisu za znanstvena istraživanja i nove tehnologije. Visoke ocjene znanstvenicima IRB iznesene u ovom vrlo praćenom glasilu EK doprinose ugledu Instituta u Europskom istraživačkom prostoru. Pozitivan utjecaj na ugled IRB ima i činjenica da od FP7 projekata u kojima sudjeluju institucije iz Republike Hrvatske projekt CLUNA je prvi od samo dva projekta u kojima je hrvatski partner koordinator inozemnim institucijama i jedini je takav FP7 projekt IRB.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.